День сталого розвитку: круглий стіл "Безмежні можливості"


6 грудня в ХНЕУ ім. С. Кузнеця в рамках Дня сталого розвитку відбувся круглий стіл "Безмежні можливості", присвячений проблемам інклюзивного ринку праці, можливостям в Україні та світі для людей з різного роду вадами, які не повинні робити їх обмеженими у соціумі, виборі професії та розвитку особистості.

Модератором круглого столу виступив студент факультету Економіки і права ХНЕУ ім. С. Кузнеця Гліб Мусієнко, який є підприємцем та співзасновником соціального проекту Канал "3Н". Гліб зі своєю командою особисто знайомі с тонкощами роботи бізнесу та громадської діяльності. До участі у заході долучились представники бізнесу, професорсько-викладацького складу університету, підприємці та активні студенти.

Під час круглого столу відбулась презентація проекту "Сніг на голову" - кафе, що незабаром відкриється у Харкові. Співзасновниця проекту Тетяна Каменєва розповіла, як її ідея дала можливість працювати у команді людям з аутизмом, синдромом Дауна та ментальною інвалідністю, кожен з яких тепер працевлаштований, їздить на роботу, готує страви, має змогу находити друзів та партнерів.

Кожен з учасників круглого столу розповів про свій досвід та досвід своєї організації щодо створення робочих місць для людей з особливими потребами, які перешкоди виникають між роботодавцем та здобувачем (майбутнім співробітником) при працевлаштуванні та виконанні службових обов'язків, як недоліки можуть перетворитись на переваги.
У підсумках круглого столу спільним вектором стала ідея толерантності, вирішення проблем у інфраструктурі, співпраці у реалізації спільних намірів.

День сталого розвитку відбувся за ініціативою Лабораторії кар'єри та підтримки ППО ХНЕУ ім. С. Кузнеця. Учасники заходу - підприємці, представники компаній, організацій та проектів: Auchan Retail Україна, ABInbev Efes, "Сільпо", Nowy Styl Group, "Робота в Харкові", "Сніг на голову", Фонд "Відрождення", Канал "3Н" та інші.

Фото: https://photos.app.goo.gl/WY1UjstcNkpF4sDz8

Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »