Опитування щодо розробки стратегічних завдань партнерського розвитку взаємодії банків та університету

Під час проведення Круглого столу з представниками банківської спільноти Харкова 2020 року «Взаємодія банків та університету: партнерські програми» здійснено опитування щодо розробки стратегічних завдань партнерського розвитку взаємодії банків та університету. В анкеті було три запитання з варіантами відповідей.

❓Щодо форм взаємодії з університетом найбільшу перевагу респонденти віддали пошуку кадрів (100%), реалізації спільних проектів (71,4%), подальшій підготовці та перепідготовці (57,1%) і зовсім мало уваги бажають приділити посиленню фінансової грамотності клієнтів, тільки 14,3%. Отже, все це свідчить про пріоритетність навчання та підготовки кадрів на компетентністній основі, її посиленні саме при удосконаленні навчальних програм вже сформованих фахівців.

Форми взаємодії з університетом

❓Щодо наступного питання із зацікавлення рівнем вищої освіти відповіді опитаних розподілились наступним чином: бакалавра -  71,4%, магістра – 100%, доктора філософії - 14,5%. Отже, слід відзначити , що для складної фінансової сфери недостатньо першого рівня вищої освіти, бажано мати магістерський рівень та поза увагою не залишився і третій (освітньо-науковий ) рівень – доктор філософії.

Зацікавленість рівнем вищої освіти

❓Третє питання стосувалось переважної форми партнерської взаємодії. Опитані представники банківської спільноти надали перевагу участі у спільних навчальних програмах – 85,7%, спільній мережі комунікативних заходів та періодичним зустрічам відповідно до зацікавленості у темі взаємодії – 71,4%, між тим у індивідуальних контактах зацікавлені - 43%. Щодо інших форм додано – дуальну освіту.

Форми партнерської взаємодії

Цікавим є сполучення відповідей на питання з іншими відповідями.

❗️Наприклад, щодо першого питання - майже 30%, що не зацікавлені у реалізації спільних проектів, обрали тільки пошук кадрів та підготовку та перепідготовку кадрів.

❗️Бажання посилення фінансової грамотності клієнтів, але незацікавленість у подальшій підготовці та перепідготовці кадрів, а тільки у пошуку кадрів, не дуже сприяє партнерській позиції у взаємодії.

❗️Банківські структури, які зацікавлені у підготовці, крім бакалавра та магістра, ще і доктора філософії, віддають перевагу участі у спільній мережі комунікативних заходів в університеті та індивідуальним контактам, що відповідає стратегічним завданням розвитку фахівців з фінансів на компетентністній основі. Але індивідуальні контакти здебільшого цікаві тим, хто здійснює саме пошук кадрів та має потребу, як у бакалаврах, так і магістрах.

❗️Всі учасники опитування одностайно відповіли, що вони зацікавлені при взаємодії з ЗВО у пошуку кадрів магістерського рівня.


Автор опитування: доктор економічних наук, професор Наталія Внукова

Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »