Круглий стіл «Лідерство»


27 вересня 2017 року зусиллями відділу працевлаштування студентів та взаємодії з бізнес-структурами, за підтримки Профкому ППО ХНЕУ ім. С. Кузнеця, була організована чергова зустріч студентської молоді та представників бізнесу. Тема круглого столу стосувалась питання лідерства та тонкощів оволодіння цим мистецтвом. У дружній і неформальній обстановці учасники події мали можливість обговорити питання, яке є ключовим у процесі розвитку особистості – що значить бути лідером, які риси характеру притаманні лідеру?
Участь у заході прийняли керівники компаній «САН ІнБев Україна», ММЦ «Офтальміка», «Investa Asset Management», «ПриватБанк», «Новий Стиль», «Спектр-Інжиніринг», мережі супермаркетів «Basket» та активні студенти переважно старших курсів.

В ході обговорення було зроблено спробу визначити поняття "лідер" і "лідерство", сформулювати основні риси характеру притаманні лідеру. Жваву дискусію викликало питання про вроджену схильність і здатність до лідерства чи можливість виховати в собі певні лідерські якості.
Завдяки активній участі представників компаній різних областей , студенти отримали можливість сформувати уявлення про лідерські якості, затребувані у різних бізнес-сферах.
Колегіально було визначено, що ключовими рисами характеру та інструментами лідера мають стати:
  • комунікабельність та вміння об’єднувати людей коло себе;
  • впевненість у власних силах та можливостях;
  • прагнення до постійного розвитку особистості на різних рівнях – інтелектуальному, професійному, психологічному ;
  • відкритість до діалогу;
  • відповідальність.
Теоретичні знання студентів з приводу існування двох типів лідерства “формального” та “неформального” знайшли своє підтвердження у практикуючих лідерів в особі запрошених представників бізнесу. Було зроблено акцент на вмінні скорегувати поведінку та професійні прагнення групи через взаємодію та вплив саме на неформального лідера.
Всі учасники круглого столу зійшлися в тому, що лідерські якості треба розвивати незалежно від того чи є в тебе команда, яку ти очолюєш. Лідер – це активна життєва позиція, результатом якої є сформована цілісна особистість, готова до викликів часу.

Ще фото та відео: https://photos.app.goo.gl/PM5VFWZiDPlnVvgx1


Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »