Можливості підробітку, отримання першого досвіду роботи та додаткового заробітку на ринку праці

 

Дослідження можливостей підробітку, отримання першого досвіду роботи та додаткового заробітку на ринку праці від учасника «Днів кар’єри» - проєкту Kabanchik.ua

Kabanchik.ua - це онлайн-сервіс замовлення послуг для вирішення побутових та бізнес-завдань, проєкт великої IT-компанії EVO, що працює на ринку України понад 15 років. Платформа об'єднує замовників, яким необхідно виконати певну роботу, та компетентних фахівців, які шукають підробіток або додатковий заробіток.

 

Що робить Kabanchik.ua особливим? На сервісі є не лише можливість замовляти різноманітні послуги від професіоналів, але й сприяти розвитку гіг-економіки (модель трудових відносин, що ґрунтується на короткострокових контрактах або неформальних домовленостях). Завдяки цьому кожен фахівець може реалізувати свої професійні навички та отримувати гроші за роботу, яка йому подобається.

 

Платформа користується популярністю серед роботодавців, що шукають фахівців для виконання різних тимчасових завдань та проєктів. Інтегрована система дозволяє користувачам швидко та легко знайти кваліфікованих спеціалістів у численних галузях за потреби, це сприяє успішній співпраці між замовниками та фахівцями.

 

У 2023 році на платформі зареєстровано понад 3 750 000 користувачів, серед них 400 000 перевірених фахівців, які виконують замовлення у понад 1 000 категорій і підкатегорій. Саме завдяки великій кількості активних юзерів сайту з’явилась можливість надати цінні дані щодо найбільш вигідних категорій для підробітку, середнього чека за замовлення та рівня заробітку на сервісі.

Кого шукають роботодавці та за які послуги платять більше (за даними сервісу Kabanchik.ua)

На сучасному ринку праці, де технологічний прогрес постійно змінює правила гри, роботодавці шукають спеціалістів, які відповідають новим вимогам та володіють актуальними навичками. Саме тому багатьох майбутніх працівників хвилюють наступні питання: «Які послуги мають найбільший попит серед роботодавців у 2023 році?», «За які послуги готові платити більше?» та «Як знайти додатковий підробіток?». У цій статті ми розглянемо ключові напрямки, серед яких попит на спеціалістів зростає, та дамо відповідь на питання: «Скільки можна заробити на сервісі Кабанчик?».

Найпопулярніші послуги серед замовників у 2023 році

Розвиток digital технологій та затребуваність фахівців для різноманітних видів робіт, зробила сервіс Kabanchik.ua важливим майданчиком, що об'єднує користувачів та фахівців у різних містах України.

Найпопулярнішими послугами серед замовників є наступні:

  1. Домашній майстер та ремонт техніки (роботи, пов'язані з ремонтом техніки та обслуговуванням дому) - 28% від загальної кількості замовлень.
  2. Оздоблювальні та будівельні роботи (все, що стосується оздоблення, відбудови та реконструкції житла) - 20%.
  3. Побутові та клінінгові послуги (допомога в справах по дому, послуги няні, садівника, доглядальниці, кухаря, швачки, прибиральниці тощо) - 11%.
  4. Логістичні та складські послуги (допомога при транспортуванні та роботі зі складом) - 10%.
  5. Меблеві роботи (виготовлення, реставрація та монтаж меблів) - 6%.
  6. Робота в Інтернеті (копірайтинг, введення даних, створення презентацій тощо) - 3%.
  7. Дизайн (графічний та веб-дизайн, створення логотипів, ілюстрацій тощо) - 3%.
  8. Реклама та маркетинг (просування в інтернеті, соцмережах, налаштування рекламних кампаній, послуги промоутерів тощо) - 3%.
  9. Послуги репетиторів (індивідуальні та групові заняття з різних предметів, підготовка до іспитів, вивчення мов тощо) - 3%.
  10. Розробка сайтів та додатків (послуги пов'язані з розробкою сайтів, баз даних, мобільних застосунків, тестуванням програмного забезпечення тощо) - 2%.
Рис. 1. Найпопулярніші послуги на сайті

Вищезгадані послуги не лише відображають актуальні тенденції сьогодення, а й свідчать про постійний розвиток ринку праці та великий потенціал для подальшого зростання в цьому сегменті. Адже попри те, що різні сфери життя та бізнесу продовжують розвиватися, кількість фахівців для того, щоб задовольнити цей попит, все ще недостатня.

Середній чек серед найпопулярніших послуг

  1. Оздоблювальні та будівельні роботи (10 391 грн). Висока середня вартість чека у цій категорії свідчить про певну популярність та попит на відновлення та декорування приміщень серед користувачів сайту у 2023 році.
  2. Розробка сайтів і застосунків (5 110 грн). В цифрову епоху, де практично кожен бізнес має присутність в Інтернеті, професійні послуги у сфері веброзробки та дизайну є важливими для успіху. Саме тому вартість цих послуг достатньо висока.
  3. Дизайн (3 165 грн). Середній чек у галузі дизайну також є досить високим, що вказує на значення дизайну у багатьох аспектах бізнесу та реклами.
  4. Побутові та клінінгові послуги (1 777 грн). Допомога в домашніх справах, а також підтримка чистоти та гігієни завжди була та є важливою складовою нашого життя.
  5. Реклама та маркетинг (1 736 грн). Висока середня вартість чека у цій галузі також свідчить про важливість просування для бізнесу у 2023.
  6. Домашній майстер та ремонт техніки (1 231 грн).
  7. Логістичні та складські послуги (1 183 грн).
  8. Організація свят (1 160 грн).
  9. Послуги для Prom.ua (1 000 грн).
  10. Фото- та відеопослуги (921 грн).
Рис. 2. Вартість середнього чека найпопулярніших категорій у 2023 році на Kabanchik.ua

Скільки заробляють фахівці різних категорій робіт?

Серед найпопулярніших категорій за кількістю замовлень: «Домашній майстер», «Ремонт техніки» та «Оздоблювальні роботи», «Розробка сайтів та додатків», «Дизайн», а також «Реклама та маркетинг».

 

Категорія «Розробка сайтів і додатків» включає декілька видів послуг: розробка та доопрацювання різних видів сайтів, застосунків та ігор, тестування програмного забезпечення та впровадження систем автоматизації бізнес-процесів.

Рис. 7. Доходи фахівців категорії «Розробка сайтів і додатків» на сервісі Kabanchik.ua (за 1 місяць)

Категорія «Дизайн» включає різноманітні види дизайнерських послуг: графічний дизайн (створення логотипів, брошур, постерів), вебдизайн (розробка дизайну вебсайтів та інтерфейсів), дизайн інтер'єру (розробка дизайн-проєктів для житлових та комерційних приміщень) тощо.


Рис. 8. Доходи фахівців категорії "Дизайн" на сервісі Kabanchik.ua (за 1 місяць)

Категорія «Реклама та маркетинг» охоплює різноманітні послуги, пов'язані з рекламною діяльністю, просуванням товарів і послуг, а також розробкою маркетингових стратегій, серед них: реклама в інтернеті, винаймання промоутерів, маркетингові дослідження, PR тощо.

Рис. 9. Доходи фахівців категорії «Реклама та маркетинг» на сервісі Kabanchik.ua (за 1 місяць)

Висновки

Інформація про заробіток на платформі Kabanchik.ua може служити корисним джерелом для тих, хто шукає можливості для додаткового заробітку, розвитку своїх навичок та отримання першого досвіду роботи, адже сучасний ринок праці характеризується постійними змінами та технологічним прогресом, що призводить до зростання попиту на спеціалістів з актуальними навичками та здатністю адаптуватися до нових вимог.

Найприбутковішими категоріями для фахівців (за середнім чеком) є оздоблювальні роботи, розробка сайтів і додатків, дизайн, будівельні роботи, а також реклама та маркетинг.

Більшість фахівців (44%), що заробляють на сайті Kabanchik отримують до 1 000 грн додаткового доходу, 29,5% заробляють від 1 000 до 3 000 грн, 11,8% - від 3 000 до 5 000 грн, 4,6% - від 5 000 до 7 000 грн, 4,1% - від 7 000 до 10 000 грн, 2,3% - від 10 000 до 15 000 грн, 3,2% - від 15 000 грн.

Не втрачайте можливість підвищити свій дохід та розширити горизонти. Відкрийте для себе безліч нових можливостей разом з Kabanchik.ua!

 

Команда Kabanchik

Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »