Екскурсія-зустріч до фермерського господарства «Юпітер»


Цього літа у липні відбулась екскурсія-зустріч до фермерського господарства «Юпітер», що знаходиться у селі Хотімля, Вовчанскього району, Старосталтівської ОТГ. Начальник «Лабораторії кар’єри» Наталія Кононова, завідуючі кафедрою економіки підприємства та організації бізнесу Анастасія Панчук і кафедрою маркетингу Людмила Гриневич завітали до випускниці ХНЕУ ім. С. Кузнеця Наталії Коваль.

Директор «Юпітеру» Наталія Коваль за освітою – інженер-економіст. До фермерства викладала в нашому університеті та готувалась до захисту кандидатської дисертації. У лютому 2014 року вони разом із чоловіком організували невелике підприємство з виробництва молока. Ця ідея виникла в них завдяки бажанню вживати якісну натуральну молочну продукцію. 

Під час екскурсії представники ХНЕУ ім. С. Кузнеця ознайомились з перспективами та розвитком фермерського господарства. Сьогодні в "Юпітері" налічується 600 голів, з них корів - 310 (дійних - 275), близько 200 нетелей (молоді корови, поки що не дають молока) і приблизно 100 молодняка і бичків. Щодня кожна дійна корова дає близько 25 літрів молока, а загалом підприємство виробляє приблизно 7 тонн сировини найвищого гатунку за добу.

Наталія Коваль розповіла як економічна освіта допомагає їй у бізнесі, про трансформації процесу виробництва та менеджменту, що відбулись за декілька років, які технології та інструменти маркетингу використовуються на підприємстві аграрної галузі – однієї з провідних галузей України. Звісно, сьогодні жодна сфера діяльності не обходиться без комп'ютеризації. За станом здоров’я корів та за надоєм стежить спеціальне програмне забезпечення. Сировину у кількості 95% загального надою "Юпітер" реалізує великій міжнародній компанії, філія якої знаходиться в Києві. Решта йде на вигодовування молодняка, власне виробництво і роздрібну торгівлю. На території господарства діє власне виробництво, що має офіційний дозвіл на переробку сировини. З молока екстра-класу працівники ферми готують сири, вершки, масло, сир, сметану, йогурти і запіканки, які відповідають усім державним вимогам.

Також Наталія розповіла про персонал та взаємодію із студентами, які перспективи вони мають від залучення до практики та при працевлаштуванні на підприємстві. Постійний персонал ферми налічує 36 осіб. В основному колектив складається з місцевих жителів, а для працівників, які приїжджають на роботу з Харкова, на території підприємства облаштовано житло. Також відкрито невеликий магазин з фермерської продукцією у Харкові. У найближчих планах розширення виробництва - збільшення числа дійного поголів'я до 600 особин.

Тож, ХНЕУ ім. С. Кузнеця та «Пані Юпітер» домовились про співпрацю у сфері економічних спеціальностей, маркетингу, менеджменту, аграрної сфери та інших, про обмін досвідом у проєктах, що реалізуються.

Фото та відео поїздки: https://photos.app.goo.gl/181aMY9UzTqwzeM19




Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »