Відкрита лекція “Кар'єра в ІТ і жіноче лідерство”


Вже півтора року в ХНЕУ ім. С. Кузнеця реалізується проект HORIZON2020 EQUAL-IST «Планування гендерної рівності в наукових дослідженнях у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій», основна мета якого полягає у впровадженні структурних змін для підвищення гендерної рівності в установах, що займаються освітою та науковими дослідженнями в галузі комп’ютерних наук. Проект спрямований на підтримку процесів розробки та впровадження в університетах планів гендерної рівності (план заходів із досягнення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків). За період проекту (починаючи з червня 2016 року) в усіх університетах консорціуму, в тому числі і в ХНЕУ ім. С. Кузнеця, були розроблені плани гендерної рівності, наразі відбувається їх реалізація.

В рамках реалізації гендерного плану в ХНЕУ ім. С. Кузнеця регулярно проводяться семінари, відкриті лекції, дебати, ділові ігри та інші заходи, спрямовані на виявлення та подолання стереотипів, гендерної нерівності та дискримінації в освітній сфері. При цьому окрема увага приділяється популяризації IT-освіти та IT-кар'єри серед дівчат.

Так, 5 лютого в університеті відбулася відкрита лекція на тему "Кар'єра в галузі інформаційних технологій та жіноче лідерство" за участі зовнішніх експерток:
Олесі Ульянової, керівниці тренінг-центру компанії АКВЕЛОН, координаторки освітнього комітету Харківського ІТ-кластеру,
Валерії Загревської, керівниці підрозділу Адаптації і мотивації компанії NIX Solutions,
Світлани Коваль, керівниці групи управління кредиторською заборгованістю компанії AB InBev.

Лекція була присвячена наступним питанням:
Можливості кар'єри в ІТ-компаніях для жінок і чоловіків - чи існують відмінності?
Ґендерні стереотипи в сучасному ІТ-бізнесі - чи існують вони?
Розвиток лідерських навичок для успішної кар'єри.
Історії успіху жінок-лідерів.
Участь трьох фахівчинь з різних компаній дозволила не лише підвищити обізнаність студентів та студенток про кар'єрні можливості у сучасному IT-бізнесі, але й розглянути проблеми жіночого лідерства з різних точок зору та об'єднати досвід різних компаній.

Крім того, цей захід ознаменував запуск нового спільного проекту Харківського ІТ-кластера та ХНЕУ ім. С. Кузнеця "Girls2IT", присвяченого лідерству та кар'єрним можливостям жінок у сфері ІТ-бізнесу.
Докладніше про проект: https://equal-ist.eu

Примітка: цей захід проводився в рамках проекту Horizon2020 EQUAL-IST “Планування гендерної рівності в наукових дослідженнях у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій”. Проект Horizon2020 EQUAL-IST фінансується Європейською Комісією згідно до грантової угоди № 710549

Інші публікації

Далі
« Prev Post
Назад
Next Post »